خانه / آموزش و پژوهش / ابراز نگرانی روزنامه نگاران پاراگوئه از لایحه محدودیت دریافت کمک مالی روزنامه نگاران

ابراز نگرانی روزنامه نگاران پاراگوئه از لایحه محدودیت دریافت کمک مالی روزنامه نگاران

محمد حسن اسدی طاری

سناتور لیزارلا والینته از پاراگوئه ماه گذشته در مورد روزنامه نگاران و سازمان های رسانه ای در کشورش که از جورج سوروس، میلیاردر آمریکایی و بزرگ اهدا کننده کمک مالی دریافت کرده اند، ابراز نگرانی کرد.

والینته، یکی از اعضای حزب محافظه کار کلرادو، به نفع لایحه ای صحبت می کرد که سنا تصویب و به اتاق نمایندگان ارسال کرد که هدف آن “ایجاد کنترل، شفافیت و پاسخگویی برای سازمان های غیرانتفاعی” در پاراگوئه بود.

حامیان این لایحه می گویند که به دنبال تنظیم سازمان های غیرانتفاعی است که وجوه دولتی و خصوصی با منشا ملی یا بین المللی دریافت می کنند. این موسسات غیرانتفاعی باید در یک ثبت ملی واحد ثبت شوند، جزئیات فعالیت هایی را که انجام می دهند و گزارش های دقیقی در مورد استفاده از وجوه ارائه کنند. برای افرادی که رعایت نکنند مجازات هایی در نظر گرفته شده است.

با این حال، ناظران می‌گویند که کنترل بیش از حد بر سازمان‌های مزبور با هدف تعطیل کردن کار جامعه مدنی از جمله رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران است.

نگرانی در مورد آزادی بیان

به گفته سیلویا هیگوئرا(۱) روزنامه نگار لاتین تبار، چندین سازمان درباره تأثیرات منفی قانون پیشنهادی بر آزادی بیان در پاراگوئه صحبت کرده اند. زیرا معتقدند رسانه ها با محدودیت مواجه می شوند. زیرا روزنامه نگاری یک حرفه بسیار مهم مدنیست. از سوی دیگر محدودیت های ایجاد شده در این لایحه مغایر قانون اساسی است و زبان مبهم آن مانعی برای سازمانی برای دریافت وضعیت قانونی خود ایجاد می کند و حتی راه هایی را برای از دست دادن آن در صورتی که قبلاً داشته باشد، تعیین می کند.

به گفته آندرس کولمان گوتیرز، یکی از بنیانگذاران و مدیر تحریریه El Otro País، این لایحه بر روزنامه نگاران، رسانه های دیجیتال مستقل و همچنین پروژه های توسعه اجتماعی با جوامع روستایی، بومی یا به طور کلی بخش های جامعه مدنی تأثیر خواهد گذاشت. این خطری است که این لایحه ایجاد می کند.

“میبل رنفلد”، روزنامه نگار و وبلاگ نویس پاراگوئه ای هم در این زمینه گفته است که این لایحه حتی توانایی دریافت آموزش را از روزنامه نگاران و رسانه ها سلب می کند و خبرنگاران لایه بیشتری از نظارت را خواهند داشت که حتی سیاستمدارانی که اجازه نفوذ به قاچاق مواد مخدر را می دهند، ندارند.

سناتور لیزارلا والینته در حالی این سیاست را به پیش می برد که این لایحه مغایر با سیاستهای پولشویی در کشور پاراگوئه است.

روزنامه نگاران باید پایبند به قوانین باشند

به گفته آلخاندرو والدز، یکی از بنیانگذاران رسانه دیجیتالی ال سورتی، این لایحه بخشی از یک تلاش سیاسی گسترده تر به رهبری حزب محافظه کار کلرادو است که اعضای آن هم کنگره و هم ریاست جمهوری را در دست دارند.

رئیس جمهوری سابق هوراسیو کارتس، رهبر کنونی حزب کلرادو، مورد افشاگری روزنامه نگاران در کشورش برای فساد قرار گرفت.

والدز می گوید که در پاراگوئه برخی از سناتورها مانند گوستاوو لیته، یکی از حامیان این لایحه، سخنرانان کنگره ای بودند که به میزبانی رئیس جمهوری مجارستان، ویکتور اوربان، برگزار شد.

جاسمین آکونا(۲) مدیر تحریریه El Surti می گوید: نمایندگان مجلس پاراگوئه مشکل یک شرکت خصوصی را به موضوع منافع ملی تبدیل می کنند، انگار که پاراگوئه را به عنوان یک کشور تحت تأثیر قرار می دهد.

آکونا می گوید: من فکر می‌کنم بهترین نمایش همبستگی امروز، تمرکز توجه بر این بخش کوچک از آمریکای جنوبی است. ابراز همبستگی با روزنامه‌نگاری نیز خوشایند خواهد بود، زیرا امروز روزنامه‌نگاری یکی از معدود فضاهایی است که مستقل از قدرت فعلی باقی مانده است.

به گزارش شبکه بین المللی روزنامه نگاران، این لایحه اکنون در صحن مجلس پاراگوئه در دست بررسی است و پیش بینی روزنامه نگاران پارگوئه ناشی از این است که با توجه به اکثریت قاطع حزب کلرادو، احتمالاً تا قبل از پایان سال جاری میلادی(۲۰۲۴) تصویب شده و برای تبدیل شدن به قانون به امضای رئیس جمهوری آن کشور خواهد رسید. سازمانهای مستقل پاراگوئه آمادگی خود را برای درخواست تجدید نظر در این قانون اعلام کرده اند.

۱-Silvia Higuera

۲-Jazmín Acuña

انتهای پیام/

درباره ی editor

مطلب پیشنهادی

این “استودیوی روی چرخ” خبرنگاران جوان را در مناطق دورافتاده گرجستان آموزش می دهد

ترجمه: دکتر محمد حسن اسدی طاری هر آخر هفته، تیمی از مربیان و مترجمان رسانه ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیکس سافت